Home » Wedden » Wedden op paarden

Wedden op paarden

10 april 2016

Wedden op paardenrennen kan in Nederland op verschillende drafbanen en renbanen. Want wat is er nu leuker dan de lijst met paarden en jockeys te bestuderen, weddenschappen in te zetten op het paard wat volgens jou de meeste kan maakt op de overwinning en vervolgens dat paard zelf op de tribune naar de overwinning schreeuwen? Met natuurlijk een leuk bedragje wat wordt uitgekeerd als je het bij het recht eind had!

Wedden op paarden kan in Nederland op een aantal verschillende ren- en drafbanen:

Renbaan Duindigt

Victoria Park Wolvega

Drafcentrum Alkmaar

Hoe inzetten bij paardenrennen?

Er zijn verschillende manieren om in te zetten op paardenrennen:

  • Winnaar - Dit is de bekendste manier. Je zet geld in op het paard waarvan jij denkt dat het de wedstrijd zal winnen.
  • Plaats - Je zet geld in op een ereplaats voor het paard waar je op wed. Je wint dus als het paar in de top drie eindigt.
  • Duo - Zet geld in op de paarden die volgens jou 1 en 2 zullen worden in de race.
  • Trio - Je vult hierbij in welke paarden volgens jou de top drie zullen uitmaken in deze race.

Let op: bij zowel duo als trio moet je ook de volgorde goed hebben!

Voor een race begint veranderen de kansen voor elk paard. Als een paard favoriet is dan win je minder als je erop hebt ingezet dan wanneer het paard een outsider is.

Het is voor een beginner lastig om de complexiteit van het wedden op paardenrennen snel op te pikken, daar is simpelweg ervaring voor nodig. Daarom wordt beginnende wedders vaak aangeraden te beginnen met op plaats te wedden omdat je dan in elk geval het plezier mag smaken van vaak in de prijzen te vallen. En plezier is tenslotte ook precies waar het bij paardenrennen om draait!