Home » Nieuws » Website met informatie over gokverslaving

Website met informatie over gokverslaving

6 oktober 2016

Online gokken wordt steeds populairder en met de introductie van legaal online gokken in Nederland in 2017 verwachten experts dat de online gokmarkt alleen maar groter zal worden de komende jaren. Daardoor neemt volgens diezelfde experts ook het risico op een gokverslaving toe. Daarom is er onlangs een nieuwe website gelanceerd waar mensen die denken een gokprobleem te hebben terecht kunnen voor informatie en hulp.

Mensen met een gokverslaving blijken zichzelf pas laat te melden bij hulpverlenende organisaties. Een website waar alle informatie makkelijk te vinden is was daarom noodzakelijk volgens Trimbos, de organisatie achter de website. Iedereen die vreest een gokprobleem te hebben of het te zullen ontwikkelen kan daarom inmiddels terecht op GokkenInfo.nl.

De website bevat veel artikelen over hoe je gezond om kunt gaan met online gokken, en wat juist alarmsignalen zijn dat je mogelijk probleemgedrag aan het ontwikkelen bent. Ook kun je online een test doen om erachter te komen of je zonder het te weten nu al een gokprobleem hebt.