Home » Gokspellen » Poker » Pokeren voor geld tips en trucs

Pokeren voor geld tips en trucs

Wanneer je gaat pokeren voor geld zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Pokeren wordt namelijk ineens heel anders wanneer er echt geld op het spel staat! Hier lees je alle tips en trucs voor wanneer je poker gaat spelen om geld. Of dat nu in een toernooi is of tijdens online cash games.

Toernooien worden veelal gespeeld voor de prestige en de eer, maar een (online) cash game is vaak waar meer geld te verdienen valt. Poker cash games duren korter dan een toernooi dus je kunt sneller schakelen en in korte tijd veel ervaring opdoen en natuurlijk – als je goed bent – veel geld verdienen. Er zijn echter nog wel meer redenen om cash games te spelen:

  • Spelen wanneer je wilt, met het aantal tegenstanders waar je comfortabel mee bent
  • Je kunt zo lang of juist zo kort spelen als je zelf wilt. Als je moe wordt kun je elk moment stoppen
  • Je kunt zelf de limieten bepalen die je mee neemt naar de pokertafel. Je speelt voor het bedrag waar jij je nog prettig bij voelt

Wil je met poker meer geld winnen dan verliezen dan zijn er een aantal tips die weliswaar geen succes garanderen, maar je wel meer kansen geven op winst.

Tip 1: Verdeel je bankroll gelijkmatig over je cash games

Dit is vooral belangrijk wanneer je no-limit poker speelt. Voor je het weet ben je bij een verkeerde gok je hele stapel fiches kwijt. Het beste verdeel je dus de totale bankroll die je tot je beschikking hebt in gelijke partjes. Stel je voor dat je een totaalbudget hebt van 1.000 euro. Dan verdeel je die bijvoorbeeld in 20 delen van 50 euro, of 10 delen van 100 euro. Dat word je limiet per cash game, zodat je nooit meteen je hele bankroll kwijt bent als je een keer verliest. Je geeft jezelf dus een grotere kans om te herstellen van een losing streak.

Tip 2: Zet alleen je geld op het spel wanneer je echt kans maakt

Vooral wanneer je online poker speelt betekent een grote pot met fiches in de regel twee dingen: er worden hele goede kaarten op handen gehouden of er wordt gigantisch gebluft. In beide gevallen moet je van goeden huize komen om er met de pot vandoor te gaan. Speel dus alleen je beste handen en geen kaarten die makkelijk verslagen kunnen worden door hogere combinaties. En let er ook op dat wanneer je bluft dat je hier ook al je kwaliteiten voor inzet. Kies je tegenstanders met zorg en ga er dan helemaal voor!

Tip 3: Hou je positie aan tafel in de gaten

Vooral wanneer je stapel met fiches kleiner wordt is het van belang dat je goed in de gaten houdt waar je zit aan tafel t.o.v. de dealer. Het beste speel je wat tight als je snel aan de beurt bent en wanneer je in een wat latere positie komt aan tafel kun je weer wat losser gaan spelen.

Tip 4: Hou de druk erop bij andere spelers

Als je een winnende hand hebt wil je het liefst zoveel mogelijk spelers in het spel houden om zoveel mogelijk inzetten van ze af te pakken. Daartoe kun je vaak het beste al raisen op de pre-flop en betten op de flop.

Tip 5: Accepteer dat je fouten zult maken

Af en toe zul je als pokerspeler de mist in gaan. Dit hoort er nu eenmaal bij. Negeer die momenten niet, maar accepteer het en probeer ervan te leren voor de volgende keer. Als je er bijvoorbeeld achter komt dat je soms te lang doorspeelt en je concentratie verliest dan kun je proberen de volgende keer sneller te stoppen als je dat aan voelt komen. Hoe moeilijk dat soms ook is wanneer je aan de winnende hand bent. Als je weet dat je winst vrijwel zeker uit zal lopen op verlies wordt het veel eenvoudiger om bij de pokertafel weg te lopen!