Home » Gokspellen » Poker » De beste poker tips

De beste poker tips

Op deze pagina hebben we een aantal van de beste poker tips voor je verzameld, die je zullen helpen meer resultaat te boeken tijdens je poker games. De tips zijn handig voor de beginnende speler die nog weinig ervaring heeft met poker spelen, maar net zo goed voor de gevorderde speler om af en toe door te lezen.

We vertellen je niet alleen de dingen die je het beste kunt doen in bepaalde situaties, maar ook welke dingen je juist beter niet kunt doen. De tips zijn bedoeld voor zowel het spelen van online poker als voor het spelen in een casino of op een toernooi.

Tip 1: Wees niet bang om te folden

Beginnende spelers zijn vaak zo enthousiast dat ze veel teveel handen spelen, ook wanneer ze geen schijn van kans maken. Leren wanneer je maar het beste je verlies kunt pakken door te folden is een belangrijke stap op weg naar een beter pokerspeler worden. Het gemiddelde wat je speelt is ongeveer 15%. Dat betekent dat een goede speler slechts 15 handen speelt van de 100 die hij krijgt toebedeeld!

Tip 2: Alcohol en poker zijn geen goede combinatie

Laat de drank voor wat hij is als je poker speelt. Net zoals vermoeidheid maakt het dat je al snel risico's neemt die je beter niet had kunnen nemen. Zelfs als je niet dronken bent zal het dat effect naar alle waarschijnlijkheid al hebben.

Tip 3: Bluf niet gewoon omdat je daar zin in hebt

Voor sommige spelers hoort bluffen zo sterk bij poker dat een spel niet compleet is als ze niet hebben gebluft. Maar bluffen werkt alleen bij bepaalde spelers en in bepaalde situaties en die momenten herkennen is dus heel belangrijk. Als je bluft om het bluffen dan zul je al snel het deksel op je neus krijgen.

Tip 4: Durf ook laat in het spel nog te folden

Als je alleen maar in het spel blijft omdat je al veel chips in de pot hebt liggen die je niet kwijt wilt raken ben je niet goed bezig. De enige reden om niet te folden is wanneer je nog steeds goede kans maakt op de pot, of dat nu is met goede kaarten of een goede bluf.

Tip 5: Poker alleen als je goed in je vel zit

Het is niet goed voor je spel als je gaat pokeren wanneer je niet lekker in je vel zit. Als je vermoeid, chagrijnig of gefrustreerd aan het spel begint is de kans groot dat je nog vermoeider, nog chagrijniger en nog meer gefrustreerd zult stoppen. Je bent op zulke momenten gewoon niet in staat je A-game te spelen.

Tip 6: Let op de kaarten op tafel

Een speler die begint met pokeren is meestal vooral bezig met de combinatie die hij zelf kan maken met de kaarten die hij op handen heeft en de kaarten die op tafel liggen. Zodra je dat punt voorbij bent wordt het belangrijk om de kaarten op tafel ook objectief te bekijken. Welke combinaties zijn daarmee mogelijk? Welke mensen spelen alsof ze zo'n combinatie hebben?

Tip 7: Let op je tegenstanders als je gefold hebt

Als je kaarten hebt weggegooid is dat een mooi moment om even te relaxen. Maar wat je beter kunt doen is de spelers die nog wel in het spel zitten analyseren. Als je geen belang meer hebt bij een spelletje poker kun je veel objectiever kijken naar de andere deelnemers. Bestudeer ze maar goed en onthoud dat gedrag voor wanneer je zelf weer meedoet. Het gaat niet alleen om tells, maar vooral ook om hoe ze hun handen spelen.

Tip 8: Zoek de tafel die bij je niveau past

Vooral op internet geldt: hoe hoger de inzet hoe zwaarder de competitie. Denk dus nog maar even na voordat je na een goeie run op een tafel met lage inzetten overstapt naar een tafel met hogere inzetten. Succes op de ene tafel is namelijk geen enkele garantie bij de andere tafel, vooral niet wanneer de tegenstanders steeds beter worden en een grotere bankroll hebben (en dus meer kunnen riskeren).

Tip 9: Neem wat meer risico bij betere tafelpositie

Hoe dichter je bij de button zit, hoe sterker je positie is aan tafel. Je kunt dan namelijk later je keuze maken dan de andere spelers. Daardoor win je meer chips als je wint en verlies je minder als je een hand verliest. Het loont daarom vaak om wat losser te gaan spelen naarmate je dichter bij die positie aan tafel in de buurt komt.

Tip 10: Hou een logboek bij

Een goede pokerspeler kent zichzelf heel goed. Overweeg dus een logboek bij te houden waarin je vast kunt leggen wat je speelt en wanneer. Verwerk er de handen in die je speelt, de hoeveelheid folds en de hoeveelheid gewonnen handen (en natuurlijk ook je winst of verlies). Na een tijdje kun je patronen gaan herkennen. Op welke momenten speel je het best en wanneer juist het slechtst? En ben je een betere speler aan het worden of zorgt een bepaalde tactiek juist voor mindere resultaten?