Home » Gokkasten » Speelautomaten van vroeger

Speelautomaten van vroeger

7 april 2016

Speelautomaten hadden toen ze net waren uitgevonden, meer dan een eeuw geleden, nog maar heel weinig opties. Desondanks werden speelautomaten in korte tijd erg populair. Er kwamen allerlei verschillende versies die, ondanks hun eenvoudige opzet, toch telkens weer wat van elkaar verschilden.

Klassieke speelautomaten hadden drie rollen met symbolen en slechts een enkele winlijn. Zoals de bijnaam fruitautomaat al verraadt werden er meestal fruitsymbolen gebruikt zoals druiven, kersen, sinaasappelen en meloenen. Ook werden regelmatig symbolen afkomstig van speelkaarten gebruikt, maar ook het getal 7 wat geluk zou moeten brengen.

Zelfs de eerste generatie speelautomaten probeerden al meer variatie in de spellen aan te brengen. Zo zijn er zelfs speelautomaten van meer dan honderd jaar oud die al een bonusspel bevatten. De bekende Wheel of Fortune speelautomaat bevatte zelfs al een oplopende jackpot. Andere speelautomaten uit die tijd zijn bijvoorbeeld de Cash Wheel, Diamond Solitaire Deluxe en Triple Zesty Hot Peppers. Veel van die speelautomaten zijn in casino’s in Las Vegas nog altijd in gebruik.

Een andere innovatie die al snel opkwam was de mogelijkheid om per draai van de rollen meer dan 1 munt in te zetten. Je kon dan bijvoorbeeld 2 of 3 munten inzeten, waarmee uiteraard ook je winst vergroot werd als je won.